VivioClean Vijver UV-C Filter met 75 Watt Lamp
  • VivioClean Vijver UV-C Filter met 75 Watt Lamp
  • VivioClean Vijver UV-C Filter met 75 Watt Lamp

Vijver UV-C Filter Unit met 75 Watt Lamp

Compleet en bedrijfsklaar UV-C apparaat met 75 watt UV-C lamp en ultra-flexibele aansluit mogelijkheden die u gaat helpen bij het bestrijden van zweefalgen en maakt uw vijver binnen 14 dagen kristal helder en gezond.

€ 199,95
Inclusief belasting
Aantal
Laatste items in voorraad

Omschrijving

Compleet en bedrijfsklaar 75W UV-C apparaat met ultra-flexibele aansluit mogelijkheden

Het gebruik van UV-C apparaten is ter voorkoming van groen vijverwater, wat veroorzaakt wordt door zweefalgen.

UV-C apparaten worden ingezet bij vijvers waarbij het moeilijk is om een biologisch evenwicht te realiseren. Bij gebrek aan een goede biologische werking, door bijvoorbeeld weinig of geen planten en veel vissen ontwikkelen zich zweefalgen.

Met name in Koi vijvers en gemengde vijvers die een groot vissenbestand hebben worden UV-C apparaten vaak gebruikt maar ook in zwemvijvers en in spiegelvijvers kan een UV-C apparaat worden ingezet, om doormiddel van dit UV-C apparaat het vijverwater helder te houden.

Door het vijverwater aan ultra violet licht bloot te stellen worden de eencellige zweefalgen gedood. Het gevolg hiervan is helder en gezond vijverwater.

Het systeem is voorzien van een gebruikers beveiliging afslag wat inhoud dat de lamp automatisch uit gaat indien u de lamp er uit haalt voor onderhoud of vervanging en u zo niet rechtstreeks in de UV straling kijkt.

Het vijverwater wordt door middel van een pomp door het UV-C apparaat gevoerd, waar het wordt blootgesteld aan UV straling. Deze straling wordt geproduceerd door de meegeleverde speciale lamp die ervoor zorgt dat bacteriën en ziektekiemen geen kans krijgen om zich te ontwikkelen. Ook zweefalg wordt door deze straling vernietigd waardoor de helderheid van uw vijverwater gegarandeerd is

Op het blokje ( trafo / voorschakel apparaat ) bovenop de metalen huls staat de term IPX4 Deze term houd in dat dit elektrische gedeelte van de unit spatwaterdicht is, hierdoor kan deze niet onderwater of vol in de regen worden geplaatst .

.

Specificaties 

- Type lamp: 75 watt T5 lamp

- Maximale vijverinhoud: 75.000 liter ( plantenvijver )

- Maximale vijverinhoud: 40.000 liter ( visvijver )

- Maximale vijverinhoud: 30.000 liter ( koivijver ) 

- Maximale doorstroming: 20.000 liter per uur

- Flexibele aansluitmogelijkheden slang: 50/40/32 slang

- Flexibele aansluitmogelijkheden lijm: 63 & 50 PVC buis

- Robuuste RVS metalen huls

- Horizontale en verticale montage mogelijk

-  Kabel snoer 4 Meter

- Lengte: 90 cm.

Productdetails
16 andere producten in dezelfde categorie:

Economy 11 Watt UV-C Apparaat

- Beschermt uw vissen tegen ziektekiemen - Reinigt het vijverwater zonder gebruik van chemicaliën - Maakt uw vijver helder - Houdt schimmel-, bacterie- en algenvorming onder controle - Veilig en goed voor uw vissen en planten - Universele slangaansluiting
Prijs € 69,95
Meer
Niet op voorraad