Hier bieden wij U complete vijverfilter sets aan voor Uw vijver waarvan de vijverfilter,vijverpomp en UV-C sterkte op elkaar is afgesteld voor een optimale werking.

Als U zelf niet weet welke combinatie vijverfilter en vijverpomp het beste werkt dan is het raadzaam een door de fabrikant samen gestelde vijverfilter set aan te schaffen

In onze webwinkel bieden wij u een ruim assortiment vijverfilter sets aan die afgestemd zijn voor verschillende vijvers

De complete vijverfilter sets zijn inclusief vijverpomp,UV-C ,aansluitstukken en filtermaterialen en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd.

Het is voor U belangrijk bij de keuze van een vijverfilter set om te kijken naar het aantal liters vijverwater wat het vijverfilter aankan.

* De inhoud van aantal liters water in uw vijver is van groot belang.
U kunt beter een vijverfilter kopen die iets groter is dan uw vijverinhoud omdat de ligging
in de zon en het aantal vissen wat in Uw vijver zwemt ook belangrijk is.
* Bijna standaard zijn bij alle vijverfilter sets die wij aanbieden UV-C apparaten om
zweefalgen onder controle te hebben en helder water te houden.

Bij een normale vijver rekenen we één watt UV voor 1000 Liter water maar indien de vijver vol in de zon ligt moeten we dit verdubbelen naar twee watt UV per 1000 Liter vijverwater.

De meest gemaakte fout van aspirant vijver bezitters is, dat het filterend vermogen van de filter te klein word aangeschaft of een verkeerde combinatie van een te sterke pomp ten op zichtte van de filter wordt gebruikt waardoor de vijverfilter zijn taak niet goed aankan.

De advies liters die de fabrikanten aangeven per product zijn gebaseerd op testen onder ideale omstandigheden.
Deze ideale omstandigheden doen zich in de praktijk meestal niet voor bij U thuis, waardoor de aangeven aantal liters wat de vijverfilter set aan geeft als het absolute maximum moet worden bekeken