Hozelock Ecocel 4500 oever vijverfilter

Nieuw product

Hozolock bovengrondse Vijverfilter tot 4500 liter

Meer details

€ 39,95 incl. BTW

Meer informatie

De Hozelock Ecocel 4500 is een zeer eenvoudig te reinigen en te onderhouden vijverfilter zonder ingebouwde UV-C Lamp.

Het filter dient bovengronds geplaatst te worden aan de rand van de vijver of boven aan een beekloop of waterval.

De vijverfilter maakt gebruik van een tweevoudige filtratie en is geschikt voor vijvers met een maximale inhoud van 4500 liter. Deze maximale vijvergrootte is gebaseerd op vijvers zonder vissen, als u een lage of hogere visbezetting heeft wordt deze maximale inhoud verlaagd tot 2500 liter.

De Hozelock Ecocel 4500 maakt gebruik van een tweetal filtermaterialen voor een mechanische én biologische filtratie.

Werkwijze

Het water komt het filter binnen aan de bovenzijde. Hier valt het vijverwater allereerst op een schuimmat. Deze schuimmat zorgt voor de mechanische filtratie, hier worden de grove en fijnere vuildeeltjes uit het vijverwater gefilterd. Vervolgens stroomt het water langs de Hozelock biologische ringen. Deze Biologische ringen zorgen voor de biologische filtratie. Op deze ringen groeien de zogenaamde micro-organismen. Deze zijn van essentieel belang voor een stabiele vijver en een biologisch evenwicht. Deze zorgen namelijk voor de afbraak van de laatste fijne vuildeeltjes en gevaarlijke stoffen zoals ammoniak en nitriet.

De Hozelock Ecocel 4500 is geschikt voor vijvers met een maximale inhoud van 4.5 m3. Deze maximale grootte is gebaseerd op vijvers zonder visbezetting. In vijvers met visbezetting is de Hozelock Ecocel 4500 geschikt voor vijvers met een maximale inhoud van 2500 liter.

 - Slang aansluitingen: 25 - 32- 40 mm.

 - Maximale doorstroom flow: 1250 L/u

 - Afmeting LxBxH : 30 x 40 x 40 cm.